Skip to content

Termopane Romania

Termopane Romania

Produsele  Termopane Romania, sunt fabricate dupa cele mai noi tehnologii din sistem, folosind materiale prime de la cei mai importanti furnizori pe piata de profilelor de termopane.

POLUAREA FONICA, EFFECTELE ADVERSE ALE URBANIZARII

Poluarea Fonica

Trăim într-o lume în care trebuie să ne confruntăm pe zi ce trece cu efectele bune, dar şi mai puţin comode ale modernizării. Odată cu urbanizarea societăţii în care trăim şi-au făcut prezenţa în viaţa noastră o serie factori deranjanţi, generatori de neplăceri, care ne afectează viaţa de zi cu zi.

Un astfel de factor despre care ne-am gândit să vorbim în prezentul articol, este poluarea fonică de care ne lovim în fiecare clipă acasă sau la locul de muncă, la orice oră din zi şi de multe ori şi din noapte.

Sunetele sunt parte din natură şi sunt rareori puternice şi deranjante. Sunetele produse de natură precum murmurul unui pârâu, ciripitul păsărilor, freamătul și foşnetul frunzelor sunt plăcute, ajută la relaxare şi eliminarea stresului.

Majoritatea activităţilor omeneşti pe de altă parte, sunt generatoare de zgomote puternice şi deranjante care ne invadează intimitatea şi ne afectează sănătatea, mai ales dacă în locuinţa noastră avem ferestre şi uşi mai vechi, care nu izolează fonic corespunzător.

Gândiţi-vă la traficul auto, la claxoanele şoferilor grăbiţi, la alarmele magazinelor, la muzica prea intensă ascultată de către vecini… nu-i aşa că ştiţi despre ce vorbesc? Sunt neplăceri de care ne lovim în fiecare zi.

Ce efecte poate avea poluarea fonică asupra noastră?

Cel mai grav efect poate fi pierderea auzului. Orice sunet mai puternic decât intensitatea vorbitului poate răni celulele sensibile din cohlee, provocând în prima fază răni temporare, iar mai apoi, dacă expunerea este repetată şi de lungă durată, răni permanente. Majoritatea acestor îmbolnăviri au ca sursă locul de muncă, unde muncitorii nu pot evita zgomotele puternice şi expunerea la ele poate fi de lungă durată.

Expunerea la zgomot poate avea şi alte efecte: chiar şi la nivele mai mici decât cele care pun în pericol auzul, poluarea fonică poate produce neplăceri în purtarea unei conversaţii, poate intrerupe concentrarea, poate periclita încercarea de a ne relaxa, sau ne poate afecta somnul şi implicit odihna. Fiind o sursă permanentă de stres, ne poate influenţa pe termen lung sănătatea, contribuind la apariţia problemelor cu tensiunea, a afecţiunilor cardiovasculare sau ale sistemului nervos.

Cum să ne protejăm de poluarea fonică?

Cel mai important lucru ar fi să evităm expunerea prelungită la sursele de poluare. La locul de muncă şi acasă izolarea pereţilor şi montarea de geamuri termopan poate fi o soluţie pentru diminuarea sunetului traficului şi a altor surse exterioare de zgomot.

Consultarea etichetelor uneltelor şi maşinăriilor cumpărate şi optarea pentru produse mai puţin zgomotoase poate fi deasemenea un pas în efortul de a lupta împotriva poluării sonore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Contactează-ne pe WhatsApp !